Facebook

De geboorte van Emmy – 26.01.2019

Ellen en Ronald hadden interesse in een fotograaf voor de geboorte van hun eerste kindje, welke in januari 2019 geboren zou gaan worden. Tijdens een leuk gesprek vertelde ik wederom alles wat ze van mij wilde weten. Goed voorbereid gingen zij in gesprek met mij en kon ik alles vertellen over dit mooie vak!

Ook deze keer is het geslacht onbekend, geen voorkeur, zolang het maar gezond is. Jongen of meisje, wat gaat het worden!?

Vaak is het fijn om van tevoren te weten of het een meisje of jongen is, dat shopt zo makkelijk 😉 Maar eerlijk waar, als fotograaf vind ik het stiekem heel leuk als ik niet weet wat het wordt. Een verrassing voor iedereen. Zodra het kindje geboren is, is de spanning er nog… is het een jongen of een meisje!?

Niet lang na dit gesprek kreeg ik het leuke bericht dat ik dit speciale moment voor hen mocht vastleggen. Tussentijds hadden we contact en ging alles naar behoren.

Ellen had wat last van kwaaltjes, maar alles ging goed met haar. Rond de feestdagen hadden we nog even contact, het was namelijk bijna januari en zouden elkaar gauw gaan ontmoeten.

Januari verloopt rustig en ik heb een paar keer contact met Ellen, zo ook op de uitgerekende dag! Nog geen teken van een bevalling, het is spannend en afwachten.

Dan is het zaterdag 26 januari, een rustig weekend voor de boeg. Alleen een verjaardag op zaterdagavond… tot om 11.00 uur Ronald een appje stuurt.” De weeën zijn begonnen en hebben contact opgenomen met de verloskundige. De weeën volgen zich elke 5 minuten op en om 12.30 uur komt de verloskundige”. Kort daarna informeert Ronald mij met het bericht dat Ellen 2/3 centimeter ontsluiting heeft en zij zich om 15.00 uur moeten melden in het kraamhotel Origine in het Amphia Ziekenhuis te Breda.

Wij spreken om 15.00 uur af in het ziekenhuis en ik word ontvangen door Colinda van het kraamhotel en neemt mij mee naar de kamer waar Ellen en Ronald zijn. Een mooie kamer waar een prachtig bad in staat, want Ellen wil heel graag in bad bevallen. Sinds klein meisje wist Ellen al, dat als ze ooit een kindje mag krijgen, dat zij dan in bad wil bevallen. En zo geschiedde…

Om 15.30 uur komt de verloskundige weer en kijkt hoe het gaat met Ellen. Tijdens de bevalling wil Ellen graag dat haar moeder en een vriendin aanwezig zijn en zij worden gebeld zodra Ellen meer centimeter ontsluiting heeft. Rond 17.00 uur zijn de ouders van Ellen in het kraamhotel en komt haar moeder even bij haar kijken. Ellen ligt in bad en probeert een houding te zoeken wat voor haar fijn is.

Niet lang daarna laat ik hen even alleen, even samen alles ervaren, zonder dat er iemand met een camera rondloopt. Ik spreek af met Ronald dat hij mij direct informeert als er veranderingen zijn of in dergelijke. Om 18.00 uur heeft Ellen 6 centimeter ontsluiting en vermoedelijk gaat dit nog wel even duren… Ik besluit nog even in de gezinskamer te blijven, daar Ellen even helemaal alleen wilt zijn. Niet veel later had Ellen toch al 9 centimeter ontsluiting en ging dat laatste stukje ontzettend snel! Wij gaan allemaal naar de kamer, waar intussen ook de vriendin van Ellen bij is gekomen. We verzamelen ons rondom het bad om Ellen te steunen, op welke manier dan ook, wat Ellen fijn vindt.

Na een paar keer goed persen wordt er een prachtig mooi kindje geboren en is er nog 1 belangrijke vraag… wat is het geworden? Het is een meisje waarop Ellen zegt “dit is onze Emmy”!

Emmy lag er heerlijk rustig bij op mama haar borst, bij te komen van haar geboorte.

Een mooie, rustige bevalling waar Emmy uiteindelijk door de verloskundige nog wordt nagekeken en kerngezond is!

Er is een nieuw gezin geboren, waar Ellen en Ronald voor het eerst papa en mama zijn geworden.

Niet lang na de controles laat ik het kersverse gezin alleen, genieten van hun prachtige dochter!

 

Deze reportage is gemaakt in overleg met de ouders en geplaatst met toestemming, ook van het verplegend personeel, verloskundige en kraamverzorgende.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *