Facebook

De geboorte van Noud! 26.06.2018

Een geboorte, die even op zich liet wachten!

In april ontmoette ik Floortje, Bart en de hond Snow in Dorst tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Zij overwogen een geboortefotograaf in te huren en waren dan ook benieuwd wat ik voor hen kon betekenen.

Floortje en Bart werken allebei in het ziekenhuis en weten hoe het er aan toegaat, maar hoe gaat het met een geboortefotograaf tijdens de bevalling van hun eerste kindje?

Tijdens een leuk gesprek vertelde ik wederom wat de voordelen zijn en niet lang na mijn bezoek kreeg ik het leuke bericht, dat ze mij graag bij de bevalling aanwezig wilde laten zijn. Op dat moment was Floortje 31 weken zwanger. Dat duurt nog eventjes tot het 15 juni is, de uitgerekende datum!

De weken vlogen letterlijk voorbij en in de tussentijd maakte we nog een zwangerschapsreportage, want ook dit zijn momenten die niet zo vaak voorkomen en Floortje wilde dit graag vast laten leggen. “Mag Snow ook mee op de foto?” Uiteraard!! Zij hoort er helemaal bij en het ging zo leuk! Echte knuffelkont, die Snow! Spannend, want straks komt er een kleine jongen bij! Want dat weten we, het wordt een jongen. “Mijn” eerste jongen, qua geboortereportage, dus extra speciaal!

In de daarop volgende weken had ik regelmatig contact met Floortje, hoe ze zich voelde en wanneer de kleine man zich zou aandienen.

Een drukke maand juni brak voor mij persoonlijk aan, diverse reportages, een verhuizing en natuurlijk de geboorte! Trouw ging elke dag mijn koffer mee! In juni had ik zelf een paar verjaardagen, waarop iedere keer gevraagd werd, nog geen baby?? Nee, nog geen baby! De uitgerekende datum naderde, maar nog steeds geen baby!

Floortje voelde zich goed en zij en Bart wilde de kleine man alle tijd geven die hij nodig had om er uit zichzelf uit te komen en de wijde wereld te gaan ontdekken… En ja hoor, die tijd nam hij! Iedere ochtend wakker worden en als eerste denken, ik ben niet gebeld… zou het dan vandaag!?

Tussentijds werd Floortje en de kleine nauw in de gaten gehouden, in het weekend van 23 juni op 24 juni had Floortje wel weeën, maar zette niet door. Als de baby 25 juni niet uit zichzelf wilde komen, zouden de vliezen bij Floortje gebroken worden door de verloskundige. Het bleef stil…

Door mijn drukke maand was ik zelf ook vrij gesloopt en besloot even te gaan liggen, want als het na het breken van de vliezen ineens doorzet, is het vliegen!! Dat voelde ik gewoon 🙂 En toen om 20.48 uur kreeg ik een appje van Bart “Ik ben inmiddels de update van Floortje”.. ik wist meteen genoeg, schoot uit bed en ging alles bij elkaar zoeken. Weeën zijn begonnen en vanaf 20.30 uur volgde ze elkaar steeds om de 3 minuten om. Spannend!!! Hij gaat dan toch echt komen! Als dit zou doorzetten, zouden ze om 22.00 uur naar Origine gaan (Amphia Ziekenhuis Breda). Nog geen 10 minuten later kreeg ik een bericht, dat ze zich klaar gingen maken om naar het ziekenhuis te gaan! Wow…. Dat zet dus écht goed door!!

Als ik nu ga rijden, ben ik er vermoedelijk eerder dan zij (komt ook nooit voor) en toch besluit ik om te gaan rijden! Ik parkeer mijn auto en zie Bart en Floortje net naar binnen lopen en kom ze in de hal al tegen. We lopen samen naar Origine en nemen de tijd omdat Floortje zelf wil lopen. Boven aangekomen, blijkt al snel dat ze al 5 centimeter ontsluiting heeft. Ze mag lekker in bad gaan zitten en wachten, wachten, en… nog even wachten.

Floortje weet niet meer hoe ze moet zitten en liggen en met 7 centimeter besluit ze pijnverlichting te willen, waardoor ze genoodzaakt is naar de verloskamers te worden overgebracht en overgedragen wordt aan het medisch personeel. In de tijd dat we naar beneden gaan tot ze op bed ligt van de verloskamers, blijkt ze al 9 centimeter ontsluiting te hebben!! Wauw, nog 1 en dan is het echt zover!! Ze krijgt nog pijnstilling en de laatste centimeter laat echt op zich wachten. Inmiddels is het 1.00 uur en neemt iedereen even een time-out. Floortje krijgt pijnverlichting waardoor ze lekker (zoals ze zelf omschreef op dat moment) even kon spacen! Een verademing voor haar, want grapjes maakte ze aldoor! De verloskundige vraagt aan Bart “wil je misschien iets drinken”, waarop Floortje droog en uit het niets antwoord: “Doe maar een biertje!”… slappe lach volgde! Niet lang daarna is het stil en wederom uit het niets “Janneke, hoe gaat het met jou?!” Ik moest lachen en zei, goed hoor! Ben er nog. Heerlijk van de kaart en dan “druk” maken hoe het met mij gaat, mooi! Ergens tussendoor wordt haar polsbandje nog gescand met haar gegevens, waarbij Bart nog zegt “je wordt even gebliebt, net als bij de Albert Heijn” waarbij Floortje weer doodleuk roept “Bonuskaart erbij”!!

Ik moet hier nog steeds om lachen, ook al was het een lange nacht, de humor bleef er wel! Floortje slaapt uiteindelijk een klein uurtje en iets na 3.00 uur heeft ze 10 centimeter ontsluiting en mag ze gaan persen. Even werd genoemd dat het een sterrenkijker was en na een uurtje persen werd er overleg gepleegd, aangezien de kleine het niet heel leuk meer vond.

Uiteindelijk wordt door middel van een vacuüm en knip om 4.20 uur een kerngezonde jongen geboren met een gewicht van 3788 gram en 52 centimeter, genaamd NOUD!

Dolgelukkig nemen de ouders Noud in hun armen en zijn ze de meest trotse ouders van dat moment! Hun jongen, met alles erop en eraan, is geboren! Hun jongen, waar ze zo lang op hebben gewacht! Hun jongen, die de wijde wereld gaat ontdekken!

Bart en Floortje, een enorm sterk team! Het was prachtig om te zien hoe zij werkelijk samen de bevalling hebben gedaan en hoe Bart een enorme steun voor Floortje was. Samen werden zij ouders, zonder zich druk te maken wie de foto’s maakte!

Ik blijf nog eventjes voor de controles en het eerste bezoek, om 6.15 uur ga ik richting huis, geen oog dicht gedaan, maar nog vol adrenaline! “Mijn eerste jongen”!

 

Deze reportage is gemaakt in overleg met de ouders en geplaatst met toestemming, ook van het verplegend personeel, verloskundige en kraamverzorgende.

1 gedachte over “Geboorte Noud”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *