Facebook

Earlybirds Evy-Linn

Op 31 januari 2018 was ik in het Amphia Ziekenhuis in Breda en lag Evy-Linn al op mij te wachten. Een paar dagen daarvoor nam ik contact op met haar ouders om een datum af te spreken. Een erg fijn telefoongesprek volgde. Ondanks de rollercoaster waar de ouders nu in verkeren, ontzettend dankbaar en blij dat ik zo snel een reportage kon verzorgen. Winniefred vertelde mij dat hij eerder al op zoek was naar een fotograaf om een reportage te laten maken, nog niet meegekregen dat Stichting Earlybirds bestond. Al zoekende kwam hij op onze website en vroeg een reportage aan, als verrassing voor zijn vrouw Adrianne. We spraken een datum af en op 31 januari ontmoette ik dit kersverse gezinnetje in het ziekenhuis. Gelukkig kon Adrianne erbij zijn, omdat ze een complicatie had. Als eerste wilde ik graag de ouders hun verhaal laten doen, dit is zo belangrijk!

Op een avond in januari rommelde het wat bij Adrianne en was niet gelijk een rede tot paniek. Tijdens een toiletbezoek merkte ze dat ze wat bloed had verloren. Niet zo gek veel, maar wel rede om het er niet bij te laten zitten. Even later was het iets meer en besloten ze dan ook de verloskundige te bellen. Na onderzoek werd ze verzocht richting het ziekenhuis te gaan waar uiteindelijk bleek dat Adrianne al op 8 centimeter ontsluiting zat. Niet wetende wat er dan gaat gebeuren, gaat alles in een stroomversnelling en binnen twee uur tijd werd Evy-Linn al geboren. Ze waren nog van plan om zwangerschapsyoga te volgen en over de naam waren ze nog niet helemaal aan uit. Gelukkig ging het erg goed met de kleine meid en blijkt het dat het een enorme vechter is! Slangetjes die ze niet wil en er zelfstandig uittrekt en nu al een eigen willetje heeft. In dezelfde week mocht ze naar het Bravis Moeder- en Kindcentrum in Bergen op Zoom. Iets dichter bij huis om daar nog verder aan te sterken in de hoop dat ze heel gauw naar haar eigen nieuwe huisje mag, waar ze een mooie toekomst te wachten staat. Word maar een sterke meid, Evy-Linn! Het was fijn jou te ontmoeten! Het ga je goed.

Lieve groetjes,
Janneke Schoonderwoert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *