Facebook

Geboortereportage Noortje - 15.05.2017

Wellicht heb je het andere geboorteverhaal al gelezen? De blog van Heleen en Jamie, zij werden ouders van Hanne op 13 mei 2017.
Via dezelfde verloskundigepraktijk kwam ik ook in contact met Chantal en Johan, hier het verhaal van de geboorte van Noortje.

Na een toch wel hectisch weekend, was het zondag Moederdag. Waarbij een groot deel van Nederland Moederdag viert , was ook ik die dag bij mijn moeder op bezoek. Nog aan het bijkomen van een paar nachten nagenoeg geen slaap! Op woensdag 5 april 2017 had ik het kennismakingsgesprek met Chantal en Johan in Drunen, een leuk en gastvrij stel waar een erg leuk gesprek volgde! Ook aan hen vertelde ik alles over de geboortefotografie en wat ik voor hen kon betekenen. Deze bevalling zou ik als fotograaf gaan observeren, kijken wat er allemaal gebeurt tijdens een bevalling. Dit omdat je als fotograaf alles door een lens ervaart en vaak de echte momenten niet bewust meemaakt (al heb je natuurlijk wel net dat ene plaatje gemaakt! :)).  Na een aantal vragen over en weer en kletsend over van alles en nog wat ging ik weer richting huis.

Een spannende tijd brak aan. In de tussentijd had ik contact met Chantal, om te vragen hoe het met haar ging. Alles ging tot de dag van de bevalling erg goed, ze had tijd tekort en voelde zich helemaal prima! Intussen kwam de uitgerekende datum steeds dichterbij...

Op Moederdag werd mij nog gezegd.. Let maar op, komende nacht word je gebeld. Eenmaal thuis ging ik redelijk op tijd naar bed, maar kwam maar niet in slaap.. alsof ik een voorgevoel had, dat ik gebeld zou worden. En geloof me... als je daarmee in je hoofd zit, dan slaap je echt niet! Half 2 vielen m'n ogen dicht en toen kwam om 03.22 een telefoontje! DE ANDERE BABY!! "Met Johan, de verloskundige is er, Chantal heeft 5 centimeter ontsluiting en gaan naar het ziekenhuis". Johan zei nog "wat klink jij opgewekt" (joh dit doe ik elke nacht :D). Zonder gekheid heb ik mij snel weer aangekleed, spullen gepakt en de auto ingesprongen. Op naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch. Gelukkig weer nagenoeg geen verkeer waardoor ik goed door kon rijden.

Om 4.23 uur was ik ter plaatse en om 4.32 uur had ze al 10 centimeter ontsluiting! Dat ging wel heel erg snel! Tijdens aankomst in het ziekenhuis waren verloskundige Inge, verloskundige in opleiding Nicole aanwezig en de kraamverzorgster. Regelmatig werd er naar het hartje geluisterd, waarbij bleek dat het kindje het niet zo leuk vond. Uiteindelijk werd binnen no time de kleine meid om 5.08 uur via de vacuüm geboren. De kleine meid, met de mooie naam Noortje, werd bij mama op de borst gelegd en kon bijkomen van de toch wel spannende bevalling. Al gauw liet ze van zich horen en gingen haar oogjes helemaal open, kijkend naar wie er nou allemaal naar haar lagen te kijken. Als een geboren model keek ze recht in de camera. Als fotograaf is dat genieten, zo klein, zo puur en nu al zo wijs!

Nadien ben ik een klein uurtje gebleven om de "vers van de pers" foto's te maken. Dit zijn foto's in het eerste uur na de bevalling. De eerste blikken van de ouders, de controles van de kleine meid en de eerste knuffel van papa en van mama. Met ouders en kind ging het heel erg goed. Inmiddels zijn ze thuis en gaat het heel goed met ze.

Ik wens hen dan ook alle geluk van de wereld en nogmaals Chantal en Johan, bedankt dat ik bij deze bijzondere gebeurtenis aanwezig mocht zijn!
Ik hoop dat jullie genieten van de foto's en van de kleine meid!

Bedankt!

Janneke

Deze reportage is gemaakt in overleg met de ouders en geplaatst met toestemming, ook van het verplegend personeel, verloskundige en kraamverzorgende.

1 gedachte over “Geboorte Noortje”

  1. Janneke is tijdens mijn bevalling aanwezig geweest en heeft direct na de geboorte van onze dochter de meest prachtige foto’s gemaakt. We zijn haar zo dankbaar voor het in beeld brengen van deze enorm waardevolle momenten. Dankzij Janneke hebben wij nu prachtige foto’s en een filmpje.

    Mocht je een (newborn) fotografe zoeken dan is Janneke echt een aanrader. Ze maakt de prachtigste foto’s, heeft zeer goede en verrassende ideeën, is zeer begaan, uiterst vrolijk en heeft onze verwachtingen ruimschoots overtroffen.

    Bij een eventuele 2e weten we je te vinden Janneke:)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *